VR LAB rezultat je suradnje Prirodoslovno-grafičke škole, Udruge za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti Cinaz, Udruge apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat i Grada Zadra kako bi primjenom suvremenih tehnologija mladi naučili kreirati sadržaje virtualne stvarnosti i razviti inovativne turističke proizvode za konkurentniji nastup na tržištu.

Projekt VR LABoratorij za mlade, ukupne je vrijednosti 692.833,11 HRK, a sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda sa stopom sufinanciranja od 100%. Odobren je temeljem poziva Podrška programima usmjerenim mladima raspisanog u sklopu specifičnog cilja 9.i.1 Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Razdoblje provedbe projekta: 18.5.2018. – 18.10.2019.

Želiš sudjelovati?
Prijavi se!

Kroz osmišljeni program edukacija i interaktivnih radionica nauči kako samostalno pokrenuti Start-up, osmisliti crowdfunding kampanju, razviti poslovnu ideju i/ili prodati svoj proizvod.

Ciljne skupine

30 mladih osoba u dobi od 15 do 29 godina koji nisu u sustavu obrazovanja, zapošljavanja ili osposobljavanja (NEET) te se nalaze u povećanom riziku od soc.isklj. ili u procesu resocijalizacije, od čega je najmanje 10 mlađih od 25 godina.

30 mladih osoba u dobi od 15 do 29 godina u sustavu obrazovanja (učenici partnerske škole PGŠ i studenti Sveučilišta u Zadru, Odjel za Informacijske znanosti) i zapošljavanja (nezaposleni evidentirani na HZZ-u) od čega je najmanje 10 mlađih od 25 godina.

20 stručnjaka koji rade s mladima – osobe koje u partnerskim institucijama rade na pružanju usluga potpore mladima, te na kreiranju odluka i politika koje se tiču mladih na lokalnoj i reg. Razini djelatnici i suradnici lok. i reg. samouprave.